Uw partner

Het verkoopspraatje of het echte verhaal?

We zouden een commercieel verhaaltje kunnen vertellen en uitspraken strooien zoals ´bouwen in vertrouwen´, ´renoveren zonder zorgen´, ´van een huis een thuis maken´,… maar finaal komt het erop neer dat u voor uw renovatie of verbouwing kiest voor iemand waarbij u een goed gevoel hebt. Uiteindelijk gaat u een persoonlijke relatie aan en ik vind het belangrijk dat u weet wie achter Trustwolf staat. Daarom vertel ik eerst mijn persoonlijk verhaal. Het commerciële verhaal kan u hierna lezen.

Mijn naam is Ben. Ik ben iemand die graag creëert en out-of-the-box denkt. Dit vanuit een passie voor schoonheid en een speels verlangen om creatief bezig te zijn. Ik sta voor authenticiteit en eerlijkheid. En ja, ik krijg een kick als ik iets voor elkaar krijg. Of zoals de bekende woorden ´I love it when a plan comes together´.

Na het bezoeken van een bouwbeurs geraakte ik op mijn twaalfde gefascineerd door architectuur. Ik las boeken over de Griekse en Romeinse bouwkunde, maakte schetsen en maquettes en was vooral heel nieuwsgierig hoe dat allemaal gebouwd werd. Als ik huizen zag dacht ik in mijn fantasie ´je kan dat doen en dat zou tof zijn´, ik begon zelf al huizen te hertekenen om ze beter te maken. Voor mij was het duidelijk dat ik architect ging worden. Toen ik op mijn 18e ook die keuze moest maken, heb ik last minute toch niet die stap gezet. Maar ik bleef gepassioneerd en het verlangen om te ontwerpen en (ver)bouwen liet me niet los.

Een andere studie en 2 jobs later ben ik in avondopleiding begonnen aan een 6-jarige studie interieurarchitectuur. Tegelijkertijd heb ik met beperkte middelen mijn eerste huis verbouwd en moest daardoor met creatieve oplossingen komen. In dezelfde periode had ik een commercieel-technische functie in een schrijnwerkerij. Met dit alles tezamen liepen theorie en praktijk door elkaar. En dat was mijn grootste leerschool.

In de meubelmakerij ben ik eerst gestart als calculator-verkoper en later ook projecten technisch gaan uittekenen en gaan managen. Ik had geen technische scholing, maar omdat ik nieuwsgierig ben heb ik veel geleerd. Elke avond, nadat iedereen naar huis was, ging ik kijken wat ze gemaakt hadden. De volgende ochtend ging ik vragen waarom ze het zo gemaakt hadden. Ik bestudeerde catalogi van leveranciers en fabrikanten, bezocht beurzen, leerde van mensen die meer wisten dan ikzelf.

Ik had een klant die verbouwingen en totaalinrichtingen deed en op een zeker moment bood die me de mogelijkheid om voor hem te komen werken als project manager renovaties en totaalinrichting. Die kans heb ik met beide handen gegrepen, omdat ik van nature zin heb in nieuwe uitdagingen. Samen met een team van betrouwbare onderaannemers verzorgden wij talloze en diverse (inter)nationale projecten.

Van bijna iedereen die verbouwt hoor ik stress verhalen over termijnen die uitlopen, aannemers die niet komen opdagen, discussies…Eerlijk gezegd: ik heb dit in bijna 20 jaar projecten amper ervaren! Waarom? Door een sterk netwerk, goede relaties met (onder)aannemers en door bruggen te slaan tussen opdrachtgever en uitvoerder. En vooral door een goede voorbereiding, want ik wil zelf òòk geen stress.

Waarvoor kan u bij ons terecht?
TrustWolf specialiseert zich in inpandige renovaties en verbouwingen in heel Vlaanderen. Onze galerij van gerealiseerde projecten is zeer gevarieerd. Een loft in de stad – een appartement aan zee – herenhuizen – villa´s – een bel-etage – boerderijen – kantoren – showroom – restaurant …zelfs kastelen. Wij kunnen alles aanpakken, maar ook enkel een verdieping of 1 ruimte.

We gaan voornamelijk op zoek naar oplossingen waarbij we kunnen inbreiden, oftewel het maximaal potentieel halen uit bestaande bouwvolumes. Deze formule biedt voordelen zoals beperkte vergunningen, snelle interactie en korte doorlooptijd. Vanuit de beleving van het interieur kijken we ook of aanpassingen in gevelopeningen nodig zijn of alsnog een aanbouw.

Voor de waardering van onze projecten focussen wij ons op twee pijlers, die elk even belangrijk zijn. Zowel het eindresultaat als de weg ernaartoe bepalen het tevreden gevoel dat onze klanten zullen overhouden. Daarom investeren wij maximaal in het voortraject, want in een goede voorbereiding ligt het succes.

Alle keuzes voor de uitvoering worden in het inleidingstraject gemaakt. Na het kennismakingsgesprek en een plaatsbezoek zetten onze ontwerpers de inventaris van wensen en verwachtingen om in een schetsontwerp. Dat vormt de basis van het project. Van daaruit maken we budgetten op. Vervolgens wordt dat geheel uitgepuurd en omgezet in een gedetailleerd uitvoeringsplan en een afgebakende totaalofferte.

In de uitvoeringsfase wordt de algemene planning opgesteld met inboeking van alle bouwdisciplines. Bij de kick-off krijgen de uitvoerders een finale briefing en bij de uitvoering wordt de voortgang van de werken voortdurend gemonitord.

Onze kernwaarden

Gestructureerd werken
door te plannen.

Transparante communicatie
met 1 aanspreekpartner.

Kwaliteit door hoge standaarden te hanteren.